hye

hye

TETAMU SETIA~

Ahad, 29 Mei 2016

BENGKEL PENULISAN KREATIF - UMIE NADZIMAH

Assalamualaikum WBT. 
Hye semua...... Dah lama tak update entri blog nie. Bersarang dah selama 2 bulan. 
Jom baca. Hehe.

******************************

28/5/2016 ( Sabtu ), UTM Space, Kuala Lumpur


Mirul join Bengkel Penulisan Kreatif anjuran Paluan Seni Production Sdn Bhd, Saudara Naim la empunya syarikat. Hehe.

Sebenarnya, Mirul minat dalam bidang penulisan. Tetapi, bila nak mula menulis nie. Jadi tak reti (tak pandai). Selalu sangat writer block, tak ada idea nak menulis. 

Bila dah join bengkel penulisan under kak Umie Nadzimah nie, rasa macam bersemangat pula nak menulis. Insya-Allah dengan izin Allah SWT akan cuba hasilkan sebuah MSS yang mungkin boleh diterima oleh bakal pembaca. 

Kak Umie sangat awesome lah. Hehehe. Tak kedekut ilmu. Dia memang sporting lah. Best sangat dapat belajar dengan Kak Umie. 

Kak Umie ajar cara nak buat plot, buat saspens, cara penggunaan POV (sudut pandangan), dan semua lah yang berkaitan dengan penulisan. Walaupun semalam, kita kekangan masa, terkejar masa. Tetapi tak apa, Mirul enjoy bengkel nie. Insya-Allah, nanti kalau ada rezeki nak join lagi lah. Hehe. 

#Iklan kejap, belanja gambar dengan kak Umie Nadzimah


#Sebahagian daripada koleksi novel Kak Umie


Tunggu............

Tanpa sahabat, siapalah Mirul kan.

Kami kenal antara satu sama lain melalui Group Whatsapp je.
Meriah semua dalam tu walaupun pada asalnya tak pernah pon jumpa face to face.

Tapi, bila dah jumpa. Ya Allah, happy sangat! Semua sporting habis...... #Osem lah. 
Walaupun kami berbeza umur, kami saling mengenali. Dah ibarat adik, abang, kak dah. Hehe. 
Mirul mesti la adik, muda lagi kot (perasan). Hehe. 

Terima kasih semua untuk kenangan semalam, tunggu kenangan akan datang. Tak sabarnya. ALAHAI, dah rindu lah. Hehehe. 

Nah, nak belanja gambar kawan Mirul.

 #Baru perasan, anak Kak Emma join selfie. Hehe.

 #Kan dah cakap, pantang nampak kamera. Hehe.

 #Kak Yunie dgn Kak Fariza

#Ayahanda Chik, join la sekali. Hehe

#Mereka lah abang dan kak Mirul. Hehe. Semua comel kan.

 #Terserempak pulak dalam LRT masa nak balik

#Group Jejaka Jelly ( Haha, nama dia kan. Osem sangat)

 #Group Red Velvet

 #Group Fantastic 5

 #Group Kek Keju Berri Biru

#Sapa lah xmau selfie dgn budak kiut miut nie kan

 #Kak Ida (Jangan loading selalu, Hehe)

#Abg Fendi (Org Sabah)

#Kak Khadeeja (Dia cakap umur dia 35, tapi macam muda ja)

#Kak Yatie Arif

#Kak Yunie. Raya nanti buat open house okay. Hehe

#Kak Noor. Kek sedap sangat. Terima kasih.

#Kak Jue (Digosipkan dengan Naim dalam ayat naratif)

#Kak Marsita


#Kak Ipah. Nyanyi sikit....

#Kak Rabiah


#Kak Fariza

#Kak Zaimah

#Kak Rina (Pn Fakarina)


#Kak Anis. Hehe. Gelek sikit.

#Kak Emma a.k.a Ziana Zain

#Serra dari Penang (sebaya rupanya) Haha.


#Abang Jeli ( Dialah Jejaka Jelly sebenarnya)


#Kak Nanie


#Abang Faizal ( idea Misteri Semesta mai daripada dia lah)


#Kak Fatim (Terima kasih untuk IMAGINASI)

Comel tak kawan Mirul? Hehe.


#Nie lah Ayahanda Chik (AC), tu novel dia tulis

#Nie lah abg Naim Kiut Miut tu. Single lagi rasanya. Hehe

##################

Special day, FIMIE DON mai bengkel kami. Hehe

#Acara kejar-mengejar. Haha (Kak Emma dgn Kak Ipah yg kata)

#Sapa comel lagi?

#Senyum semuaaaa. Hehe.

#Fimie dgn Mami Zubi, AC dgn Kak Umie


#Mami Zubi nie mak Fimie sebenarnya. Hehe. 


#AC bagi pokok bunga. Hehe.



#Masa dalam kelas. Hehe. Fokus semuanya. 


Ok lah, cukup lah perkongsian kali nie. Hehe
Insya-Allah, kita jumpa lagi nanti ok! Rindu semua. 
#KaryaKreatifDuniaKami
#KamiCubaKamiBerjaya
#TeruskanMencubaBeraniGagal


2 ulasan:

  1. Wahahaha.. osem sungguhkan? 😂😂😂

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup Kak Ida. Semuanya osem belaka. Hehe. Jemput follow mirul.

      Padam

Komen kat sini~ Hehe =)

Terima Kasih ye!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...